Stichting Geschillenoplossing Automatisering
Stichting Geschillenoplossing Automatisering
Stichting Geschillenoplossing Automatisering
  • SGOA kan nu ook uw ICT-rechtelijke incompany training verzorgen! Lees verder voor meer informatie over de invulling.

    LEES VERDER

  • De eerste SGOA Signaal van 2021 verzonden, een online nieuwsbrief met onderwerpen die voor ICT-conflictmanagement van belang zijn! Wilt u het SGOA Signaal ook ontvangen of de laatste versie lezen?

    AANMELDEN
    LEZEN

  • SGOA start met 'Privacy & Security Kamer'. Nieuwsgierig geworden? Lees hier snel verder!

SGOA Academy

SGOA Academy

Webinar SGOA Academy 5 november 2020 : IT-jurisprudentie en schadevergoeding bij AVG-schendingen

 

Op donderdag 5 november 2020 verzorgt de SGOA in samenwerking met deLex Media weer een nieuwe SGOA Academy. In verband met de RIVM richtlijnen zullen wij de SGOA Academy online verzorgen

Sprekers: Reinout Rinzema en Christiaan Alberdingk Thijm
Onderwerp: IT-jurisprudentie en schadevergoeding bij AVG-schendingen
Datum: 5 november 2020
Programma: 16.00 - 18 uur
Kosten: € 195,00 (excl. btw)

Christiaan gaat in op jurisprudentie en actualiteiten van AVG, UAVG en AP en complexe privacy gerelateerde vraagstukken.

Reinout zal een korte inleiding geven over jurisprudentie op het vlak van ‘corona en het contractenrecht”. Vervolgens staat hij aan de hand van twee uitspraken stil bij de problematiek van beëindiging van slechtlopende IT-projecten.

Deze uitspraken zijn: Rechtbank Den Haag 3 juni 2020 ECLI:NL:RBDHA:2020:4735 (Split~Vision v Leeuwarden) en Hof ’s-Hertogenbosch 17 december 2019, ECLI:NL:GHSHE:2019:4535 (TsZ/Alert).
Hierbij komen onderwerpen aan de orde als: de fataliteit van planningen, afzonderlijke verantwoordelijkheden van de partijen, de Alert-jurisprudentie, softwarekwaliteit en de gevolgen van ongedaanmaking. Daarnaast tipt hij enkele recente uitspraken aan, onder meer over de opzegging van langlopende overeenkomsten en de gevolgen van het Fraanje-arrest van de Hoge Raad.

 Ja, ik schrijf mij graag in voor de SGOA Academy op 5 november 2020