Stichting Geschillenoplossing Automatisering
Stichting Geschillenoplossing Automatisering
Stichting Geschillenoplossing Automatisering
 • SGOA kan nu ook uw ICT-rechtelijke incompany training verzorgen! Lees verder voor meer informatie over de invulling.

  LEES VERDER

 • De eerste SGOA Signaal van 2021 verzonden, een online nieuwsbrief met onderwerpen die voor ICT-conflictmanagement van belang zijn! Wilt u het SGOA Signaal ook ontvangen of de laatste versie lezen?

  AANMELDEN
  LEZEN

 • SGOA start met 'Privacy & Security Kamer'. Nieuwsgierig geworden? Lees hier snel verder!

Hoe de SGOA ICT Conflicten Oplost

Hoe de SGOA ICT Conflicten Oplost

DOWNLOADEN
Hoe de SGOA ICT Conflicten Oplost
De Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) is sinds 1989 het instituut voor de branche waar ICT-leveranciers en ICT gebruikers hun geschillen kunnen oplossen met behulp van verschillende buitengerechtelijke instrumenten zoals arbitrage, bindend advies of mediation. Hoe gaat de SGOA hierbij te werk?
 
Indien partijen een bindende uitspraak voor hun conflict zoeken, maar niet in een tunnel van consequent juridische redeneren terecht willen komen en bovendien prijs stellen op materiedeskundigheid bij degenen die tot een uitspraak moeten komen, dan staat de weg naar ICT Arbitrage bij de SGOA open. De SGOA biedt daarvoor de volgende mogelijkheden:
 
 • Arbitrage: Bij arbitrage wordt het vonnis immers gewezen door onafhankelijke en ervaren vakgenoten, die mogen oordelen als ‘wijze personen naar billijkheid’ en niet gebonden zijn aan het strakke redeneerproces van ‘de regelen des rechts’. 
 • Deskundig Advies: Een andere mogelijkheid is een deskundig adviseur van de SGOA te vragen om een al of niet Bindend advies uit te brengen. 
 • Mediation: Wanneer partijen nog steeds samen door één deur kunnen en vooral wanneer zij ook in de toekomst nog een werkbare relatie willen hebben, ligt ICT Mediation voor de hand. 
Lees in deze whitepaper uitgebreid verder over de verschillende mogelijkheden en wanneer zij van toepassing zijn. Met onder meer een duiding door verschillende cases van conflicten tussen klant-leverancier, businesspartners en werkgever-werknemer.